Söndag, 25 september, 15.00, Bosjökloster       

HILDEGARD AV BINGEN – Jag är ett fjun på Guds andedräkt

En musikalisk och visuell resa som bygger på bilder ur Hildegards stora teologiska verk ”Scivias”. Med utgångspunkt i dessa bilder berättar Margareta Skantze om Hildegards liv, hennes kamp för att få uttrycka sig fritt, hennes två nunnekloster och hennes förnyelse av teologin. Berättelsen varvas med hennes Sånger som  Spirito Sancto Ave Generosa och O tu Illestrata m.fl framförda av sopranen Christina Larsson Malmberg tillsammans med instrumentalensemblen ”Die Hildegards” Lår dig genom musiken förflyttas till Medeltiden och Hildegard von Bingens mystik.

Margareta Skantze är dramatiker och författare. Hon har särskilt intresserat sig för de många kvinnor som under medeltiden ville skapa en värld utan krig, en värld av omsorg om ”de fattiga och elända”. I denna tradition är Hildegard av Bingen en av de allra främsta. Om henne har Margareta Skantze skrivit dramat ”Hjärtats tysta sång”.

 

Biljettpris:

  • Ord. 240 kr
  • Student/ungdom under 19 år 120 kr
  • Enbart till kund i Sparbanken Skåne 180 kr
  • Medlem i Bosjöklosters Vänner 200 kr

Biljettköp:

  1. Klicka här för att köpa biljetter via Tickster

Alternativt:

  1. Direktköp i Bosjökloster Slotts kassa (ingen biljettreservering), tel. 0413-250 48

 

Programändringar förbehålls.

 

Insläpp 30 minuter innan konsertbörjan

Arrangör: SkåneEstrad

Vid frågor: Magnus Nilsson, konstnärlig ledare,
073-6678093, magnus@magnus-nilsson.se

Margareta Skantze är dramatiker och författare. Hon har särskilt intresserat sig för de många kvinnor som under medeltiden ville skapa en värld utan krig, en värld av omsorg om 2de fattiga och elända2. I denna tradition är Hildegard av Bingen en av de allra främsta. Om henne har Margareta Skantze skrivit dramat „Hjärtats tysta sång“.
Christian Larsson Malmberg der specialiserad på tidig musik. Hon har bla medverkat som solist vid Nobelfesten och uppträder ofta som solist med Copenhagen Barock.