Solister

Sopranen/ Mezzosopranen Erika Tordéus gjorde som 22-åring sin solistiska debut i Carnegie Hall i New York.

Hon har studerat på New England Concervatory i Boston/USA, Operastudion i Stockholm, Mastersutbildningen i opera på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, samt Extended Opera på Operahögskolan i Stockholm.

Erika har sjungit roller som Cherubino i Le Nozze di Figaro, Angelina i La Cenerentola, Maddalena i Rigoletto, Flora i La Traviata,  Lehrbube i Der Meistersinger, Paparazzi i Jakten pa Ari Ben, sångare no 2 i Europera 3, Sextus i La Clemenza di Tito, Fennimore i Der Silbersee, Sekreteraren i The Counsul, Octavian i Der Rosenkavalier, och Beatrice i Beatrice di Tenda av Bellini.

 

Kontraalten Moa Karlsson från Helsingborg arbetar i operakören på Göteborgsoperan. Tidigare har hon studerat på Operahögskolan i Oslo och Musikhögskolan i Malmö och hon har även före sångstudierna utbildat sig till cellist på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn, Sibeliusakademin i Helsingfors och Högskolan för scen och musik i Göteborg. Moa Karlsson har bland annat varit solist med Helsingborgs symfoniorkester och Jönköpings sinfonietta och hon har sjungit roller som Mrs. Quickly i Falstaff av Verdi, Bradamante i Alcina av Händel och Tisbe i Cenerentola av Rossini. Sakrala verk som Moa Karlsson har framfört är bland annat Mozarts Requiem, Vivaldis Gloria och Mozarts Kröningsmässa.

 

Henrik Bo Hansen fick sin pianistutbildning i Odense och Aarhus och fortsatte därefter sina studier i Budapest, Paris och New York. Han var anställd som pianist och kammarmusiker mellan 1986-95 i Herning.

Henrik Bo Hansen har gett konserter i många europeiska länder och i USA, Frankrike, Nigeria och Kenya. Sedan 2001 är Henrik Bo Hansen organist i Vangede kyrka, Köpenhamn.

 

Erika Tordéus
Moa Karlsson